منتدى بوح الخواطر
زوار منتديات أحلام الطفولة نتمنى لكم طيب الإقامة بالمنتدى
منتدى بوح الخواطر
زوار منتديات أحلام الطفولة نتمنى لكم طيب الإقامة بالمنتدى
منتدى بوح الخواطر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


بوح بكل مايجول بخاطرك هنا نرجو لك قضاء أجمل الأوقات
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

نرحب بالعضو الجديد [صعب الوداع] أهلا وسهلا

اللهمَّﷺصَلِّﷺوَسَـــلِّمْﷺوَبَارِكﷺْعلىﷺنَبِيِّنَـــاﷺمُحمَّدﷺ.

نرحب بالعضو الجديد [صمت] أهلا وسهلا  


 

 الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بوح الخواطر
مدير المدرسة
مدير المدرسة
بوح الخواطر


تاريخ الميلاد : 03/03/1977
العمر : 47
العمل/الترفيه : معلم
تاريخ التسجيل : 05/01/2009

الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية Empty
مُساهمةموضوع: الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية   الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية Emptyالأربعاء يناير 07, 2009 9:57 pm

[size=24] [center]الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية

فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية من الأمراض

د. عبد الباسط محمد سيد: إلى العصر، بعد صلاة العصر رسول الله -صلى الله عليه وسلم- يأخذ ملء السقاية، ملء السقاية يعني غطى السقاية اللي هو تقريباً معلقة زيت زيتون كبيرة وعليها نقطتين خل.

أحمد منصور: زيت زيتون بخل.

د. عبد الباسط محمد سيد: آه، ومعاه كسرة من خبز الشعير، يعني السيدة عائشة بتقول: يعني مثل نصف كف اليد.

أحمد منصور: فيه عندنا 3 عناصر.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه يا فندم.

أحمد منصور: زيت الزيتون.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه والخل.

أحمد منصور: والخل.

د. عبد الباسط محمد سيد: والشعير.

أحمد منصور: والشعير.

أحمد منصور: أيوه.

أحمد منصور: ودول ورد فيهم أحاديث كثيرة جداً.

د. عبد الباسط محمد سيد: لرسول الله صلى الله عليه وسلم.

أحمد منصور: عليه الصلاة والسلام.

د. عبد الباسط محمد سيد: اللي هو حضرتك في زيت الزيتون ورد الحديث “ائتدموا بالزيت وادهنوا به فإنه من شجرة مباركة”.

أحمد منصور: مضبوط.

د. عبد الباسط محمد سيد: وقال يعني خالفوا.. يعني خالفوا "ادهنوا بالزيت وخالفوا اليهود غيروا الشيبة بالأيه؟ هو قال "غيروا الشيب بالحناء"، وقال إن زيت الزيتون بيؤخر الشيب.

أحمد منصور: وطبعاً الزيتون ورد (شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لاَّ شَرْقِيَّةٍ وَلاَ غَرْبِيَّةٍ).

د. عبد الباسط محمد سيد: (زَيْتُونَةٍ لاَّ شَرْقِيَّةٍ وَلاَ غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ).

أحمد منصور: (وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ) أيضاً.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه.. أيوه، وبعدين الآية الثانية اللي هو الراجل اللي اسمه (أندريا ويل) دا تكلم عنها.

أحمد منصور: مين أندريا ويل؟

د. عبد الباسط محمد سيد: أندريا ويل دا عالم أغذية أميركي، ووضع أسلوب، أو قال يعني كتابه اللي هو موضوع "8 أسابيع للوصول إلى الصحة المثلى"، وقال أنا أخذت هذا الكتاب أو الـ 8 أسابيع للوصول إلى الصحة المثلى من رسول الله صلى الله عليه وسلم.

أحمد منصور: رغم أنه غير مسلم.

د. عبد الباسط محمد سيد: لأ، هو أسلم في الفترة الأخيرة.

أحمد منصور: آه، يعني بعد.. بعد قناعة، لكن حينما عمل هذا لم يكن مسلماً.

د. عبد الباسط محمد سيد: لأ، ماكانش.. لم يكن مسلماً، لأسباب لأن هو قال أنا خدته 8 أسابيع، لماذا 8 أسابيع؟ يعني ما أي واحد ممكن يسأل طب ليه مش عشر أسابيع؟

أحمد منصور: هو فعلاً ليه فعلاً قال 8 أسابيع؟

د. عبد الباسط محمد سيد: قال لأسباب منها حديث السيدة عائشة: "كنا يمر علينا الهلال والهلال والهلال ولا نوقد ناراً، فلما سُئلت كنتم تعيشوا على ماذا؟ قالت: السوداوين الماء والتمر". وبعدين هو لما لقي الماء والتمر.

أحمد منصور: الهلال والهلال والهلال يعني.

د. عبد الباسط محمد سيد: يعني من بين ثلاثة أهلة 8 أسابيع، ما هو بين الثلاثة أهلة شهرين بالضبط 8 أسابيع.

أحمد منصور: صح.

د. عبد الباسط محمد سيد: وبناءً عليه كان رسول الله -صلى الله عليه وسلم- بيأكل الماء والتمر في ذلك الوقت، وثبت إن الماء والتمر أيضاً كافي يعني كافي تماماً للجسم، ليس ك الإنسان لا يصيبه أي نقص لا في الأملاح المعدنية ولا في الكربوهيدريت، ولا في البروتين، ولا في الدهون.

أحمد منصور: لو كل 3 وجبات تمر وميه؟

د. عبد الباسط محمد سيد: 3 وجبات تمر وميه، فرسول الله -صلى الله عليه وسلم- دي خاصية من خصوصياته، لكن هو تطرق في الـ 8 أسابيع دي إلى زيت الزيتون والخل اللي إحنا بنتكلم عنه، لأنه كان فيه حالات من حالات سرطان العظم (سركوما)، واستخدم فيها زيت الزيتون يومياً، وتم كمية.. يعني كمية شفاء، وقال إن نسبة الشفاء عمالة تستمر باستخدام زيت الزيتون، وهو اللي تكلم في الآية القرآنية اللي بتقول: (وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِن طُورِ سَيْنَاءَ تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِّلآكِلِينَ)، فقال كلمة صبغ للآكلين دي، الكتب بتاعتنا يعني ابن كثير والقرطبي وكل التفاسير اللي موجودة، قالت أنها بتصبغ الجسم يعني لها صبغية، لكن هو..

أحمد منصور: ولذلك بعض الناس بيدهنوا جسمهم بزيت الزيتون.

د. عبد الباسط محمد سيد: ما هو فعلاً بيقي التجاعيد.

أحمد منصور: فعلاً.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه، يعني الستات اللي بيعملوا شد لوشهم لو دهنوا زيت الزيتون مرة.

أحمد منصور: أنا أذكر (صوفيا لورين) قالت إن سر بشرتها كان زيت الزيتون بشكل دائم.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه، بالضبط، وبيقي الإنسان إنه يشد وشه، ويقي التجاعيد، ولذلك فعلاً الكلام ده موجود برضو في جنوب شرق آسيا تماماً.

أحمد منصور: علشان كده تلاقي الواحدة عندها 60 سنة ومش باين عليها وجهها إنها عمرها قد أيه.

د. عبد الباسط محمد سيد: مش باين.. مش باين آه العمر، ولذلك حضرتك يعني الأمر ..

أحمد منصور: طيب كيفية استخدام ده أيه طالما تطرقنا للنقطة دي؟ هل كل يوم الإنسان يدهن وشه؟

د. عبد الباسط محمد سيد: لأ، مرة في الأسبوع.

أحمد منصور: مرة في الأسبوع.

د. عبد الباسط محمد سيد: مرة في الأسبوع.

أحمد منصور: فقط كافية؟

د. عبد الباسط محمد سيد: فقط كافية.

أحمد منصور: ولمدة قد أيه؟

د. عبد الباسط محمد سيد: لمدة ربع ساعة، ماسك لمدة ربع ساعة.

أحمد منصور: فقط، يعني مش محتاج إنه ينفر من حوله ولا إن هو يعني يضعها بشكل مستمر.

أحمد منصور: لا.. لا.. إحنا بنقول ربع ساعة لأسباب.. لأسباب لأن له قدرة الامتصاص.

أحمد منصور: وأي نوعية من زيت الزيتون؟ زيت الزيتون العادي هذا؟

د. عبد الباسط محمد سيد: هو زيت الزيتون بتاعنا إحنا المعصور عصر طبيعي مش مستخلص بالمذيبات، المعصور.

أحمد منصور: اللي هو بيسموه بكر عصرة أولى.

د. عبد الباسط محمد سيد: عصرة أولى، وده الممتاز جداً، لأنه مافيش أي كيماويات فيه.

أحمد منصور: ويكفي إن الإنسان يدهن وجهه مرة واحدة، وده وجلده بشكل عام.

د. عبد الباسط محمد سيد: آه جلده، يعني مثلاً في تونس والمغرب.

أحمد منصور: مشهورين بزيت الزيتون.

د. عبد الباسط محمد سيد: مشهورين به وبيدهنوا نفسيهم، بيدهنوا كلهم، مرة في الأسبوع يدهن كل جسمه، ويلف نفسه في شاش ويبات فيه وينام فيه، أنا وجدت رجل يعني سِنُّه تقريباً فوق الـ 90 سنة، وتشوفه حضرتك تلقى البشرة، وتلقى حتى إيديهم ناعمة جداً، يعني نعومة من زيت الزيتون، فهو حضرتك الراجل ده اللي اسمه..

أحمد منصور: يعني : كلوا الزيت وادهنوا به.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه.

أحمد منصور: الدهان للجسم والأكل أيضاً في نفس الوقت.

د. عبد الباسط محمد سيد: آه، أئتدموا بالزيت يعني ائتدموا يعني خذوا إدام غمسوا به.

أحمد منصور: أو حتى يستخدم في الطبيخ.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه، لأ هو الطبيخ يعني في الني في ني، لأن الزيتون ما يجبيش إن ينقدح.

أحمد منصور: إنه يتحرق نعم.

د. عبد الباسط محمد سيد: إنه يتحرق، وزيت الزيتون الزيت الوحيد اللي يقاوم الدهون في الجسم.

أحمد منصور: العجيب إن زيت الزيتون بس تم الاهتمام به خلال العشرين سنة الأخيرة فقط.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://bohalkoatr.ahlamontada.com
بوح الخواطر
مدير المدرسة
مدير المدرسة
بوح الخواطر


تاريخ الميلاد : 03/03/1977
العمر : 47
العمل/الترفيه : معلم
تاريخ التسجيل : 05/01/2009

الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية Empty
مُساهمةموضوع: رد: الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية   الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية Emptyالأربعاء يناير 07, 2009 10:00 pm

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه، بالضبط.

أحمد منصور: وتقريباً الدكتور حسان شمس باشا يقول: إن أول بحث نُشر عن زيت الزيتون سنة 86 فقط.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه بالضبط.

أحمد منصور: بشكل متأخر.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه، اللي كان كل الكلام ده بيعتبروه نوع من أنواع الزيت وخلاص، وإنما لما اهتُم به، وكانت الاهتمام بأميركا بالذات لأسباب لأنه فعلاً له.. ليه علاقة بالوقاية من السرطان.

أحمد منصور: الآن ك آلاف الأبحاث منشورة في هذا، قل لي إزاي نقدر نتفهم هذا؟ إن زيت الزيتون له هذه الفوائد الكبيرة بشكل أساسي في الوقت اللي كثير من الأمراض المتفشية يقولوا سببها الدهون؟

د. عبد الباسط محمد سيد: هأقول لحضرتك ليه؟ لأن زيت الزيتون يحارب الدهون.

أحمد منصور: يحارب الدهون.

د. عبد الباسط محمد سيد: ويذيب الكولسترول، يعني مثلاً الناس اللي عندهم تشمع في الكبد أو الكبد الدهني، لو أخذ كل يوم معلقة زيت زيتون يزيل الكبد الدهني.

أحمد منصور: هكذا معلقة.

د. عبد الباسط محمد سيد: آه، معلقة.

أحمد منصور: ممكن يغمسها أو يشربها.

د. عبد الباسط محمد سيد: أو يحطها على السلطة ويشربها بالسلطة.

أحمد منصور: يعني هو يعني كما فهمت منك في حديث العسل أو في.. في قضية معلقة العسل إن الناس أحياناً بتتخيل إنها لازم تأخذ الحاجة كده.

د. عبد الباسط محمد سيد: لأ.

أحمد منصور: يعني ممكن لو أذابها في أي شيء وأخذها، هي نفسها دخلت وامتصت.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه، لأسباب.. لأسباب لأن هو أساساً زيت الزيتون الوحيد من الزيوت اللي بيحتوي على أحماض دهنية وحيدة التشبع، يعني فيها رابطة غير مشبعة واحدة، ولذلك أندريا ويل بيقول لك: استخدم الشم والتذوق في إن زيت الزيتون يبقى virgin يبقى بكر، يعني مش متزنخ، ووجد إن حضرتك لما تحطه على الدهون يذيب الدهون.

أحمد منصور: عجيب!!

د. عبد الباسط محمد سيد: ما هو شوف حضرتك دهن ويعالج الدهون، لأنه فيه أوميجا 3 كثير، والأوميجا 3 بتعالج الدهون.

أحمد منصور: وثبت إن الشعوب اللي بتستخدم زيت الزيتون بشكل دائم مافيش عندها معاناة.

د. عبد الباسط محمد سيد: ما بيحصلش عندها تصلب الشرايين ولا (إكزهايمر) اللي هو ضياع مرض الخوف ده اللي بيضيع الذاكرة أو يضيع المخ.

أحمد منصور: اللي هو بيبقى في نهاية العمر.

د. عبد الباسط محمد سيد: في نهاية العمر، بالإضافة إلى حاجة مهمة جداً إن أندريا ويلد بيقول (وَصِبْغٍ لِّلآكِلِينَ) اللي جت في الآية، إنه الصبغ نحن في العرب نسمي الكروموسومات، أو نسمي المورثات بنسميها الصبغيات، فقال أنتم ليه ما خدتوش الكلمة دي (وَصِبْغٍ لِّلآكِلِينَ) على أنها إشارة إلى الصبغيات أوالمورثات؟ فبناءً عليه هو أثبت بقى أندريا ويل يعني أيه علاقته بالسرطان، بيحمي سرطان.. الخلية السرطانية خلية عادية، بس اللي حصل إنه الضفيرة الوراثية اللي فيها المسافة ابتدت تتسع شوية، يعني فيه ارتباط بين الضفيرة والضفيرة بين خطي الضفيرة، الارتباط ده بيخلي فيه مسافة، المسافة دي بتتسع من 26 أنجستروم، أنجستروم دي وحدة قياس طول، يعني واحد على مليون من المتر، بتتسع من 26 إلى 36 أو 37، فالخلية تنقسم بسرعة وتضفر، ثبت إن زيت الزيتون يحافظ على المسافة بين الأيه؟ فرعي الشريط الوراثي، ويحارب التآكل اللي بيتم في طرفي الضفيرة الوراثية، هذا ما أثبته أندريا ويل.

أحمد منصور: أنا عايز أقول لك على موضوع الزيت، هل هذه الأشياء التي كان الرسول -عليه الصلاة والسلام- يأكلها كانت البيئة هي التي تجبره عليها أم أنها كانت هدياً أيضاً في اختياره؟

د. عبد الباسط محمد سيد: لو كانت البيئة التي تجبره عليها، فلماذا تكلم عن أمور لم.. لم توجد في البيئة؟

أحمد منصور: مثل؟

د. عبد الباسط محمد سيد: القسط الهندي.

أحمد منصور: أيه القسط الهندي.

د. عبد الباسط محمد سيد: قال: عليكم بالقسط الهندي فإنه يعني لما كان بيأتيه بعض الأطفال اللي عندهم لوز أو عندهم.. كان يقول يعني اعملوا له سعوط.. سعوط يعني زي غرغرة بالقسط الهندي، وكان يعالج به ذات الجنب، وكان يأتي في ذلك الوقت من الهند، واخد بال حضرتك؟ وتكلم عن العدس، ولم يكن العدس موجود في الجزيرة العربية، وتكلم عن البردقوش..

أحمد منصور: العدس جه في القرآن، هل كانوا العرب يفهموا معنى العدس (وقثائها وفومها وعدسها)؟

د. عبد الباسط محمد سيد: لأ، كان موجود في مصر.

أحمد منصور: آه.

د. عبد الباسط محمد سيد: كان موجود في مصر.

أحمد منصور: وكانوا يعرفون هذا؟

د. عبد الباسط محمد سيد: يعني هو ذُكر على اعتبار.. الخردل لم يوجد في الجزيرة العربية، وتكلم القرآن عن الخردل، وتكلم رسول الله عن الخردل، ما هو ده الإعجاز بتاع رسول الله إنه بيتكلم عن أدوية حتى..، يعني على سبيل المثال اللي.. اللي هو كان بيأخذ السقاية اللي فيها زيت الزيتون، وفيها نقطتين خل.

أحمد منصور: أي نوع من الخل؟

د. عبد الباسط محمد سيد: والله اللي كان موجود في الجزيرة العربية في ذلك الوقت كان الخل.. خل التفاح.

أحمد منصور: خل التفاح.

د. عبد الباسط محمد سيد: أو قيل هذا يعني.

أحمد منصور: والجزيرة العربية لم تكن تزرع التفاح في ذلك الوقت.

د. عبد الباسط محمد سيد: آه، وبعدين قيل إن هو نوع من أنواع الخل اللي كان في.. بيوجد في الخمور يعني، تحويل الخمور، إن الخمر لما بيتوجد فيه كالسيوم بيتحول على طول إلى خل.

أحمد منصور: لأن حديث "نعم الإدام الخل”.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه.

أحمد منصور: وإن الخل يعني كان دائماً موجود في بيوت الناس.

د. عبد الباسط محمد سيد: آه، "ما اقفر بيت فيه خل" "بارك الله في الخل فإنه كان إدام الأنبياء من قبلي”.

أحمد منصور: فائدة الخل ؟

د. عبد الباسط محمد سيد: أهم حاجة بقى الفايدة بتاعة الخل غريبة جداً إن رسول الله لما كانوا يجيبوا له خل يغمس بالخل، يغمس كسرة الخبز بالخل ويأكل، الخل نواتج هضم المواد الكربوهيدراتية في الجسم، مركب خل اسمه أسيتو أسيتيت، والبروتين يتحول إلى أسيتو أسيتيت، والدهون تتحول إلى أسيتو أستيت، يبقى المركب الوسطي للدهون والكربوهيدريت والبروتين خل، فلما تأكل خل ويحصل عندك نقص في أي واحدة فيهم يديك.

أحمد منصور: تعويض لهذا.

د. عبد الباسط محمد سيد: تعويض لهذا.

أحمد منصور: من الدهون.

د. عبد الباسط محمد سيد: من الدهون ومن الكربوهيدريت ومن البروتين، ولذلك شوف حضرتك نعم الإدام الخل، الكلام كلام جامع شامل فيه جوامع الكلم لرسول الله صلى الله عليه وسلم.

أحمد منصور: عليه الصلاة والسلام.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://bohalkoatr.ahlamontada.com
بوح الخواطر
مدير المدرسة
مدير المدرسة
بوح الخواطر


تاريخ الميلاد : 03/03/1977
العمر : 47
العمل/الترفيه : معلم
تاريخ التسجيل : 05/01/2009

الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية Empty
مُساهمةموضوع: رد: الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية   الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية Emptyالأربعاء يناير 07, 2009 10:01 pm

د. عبد الباسط محمد سيد: وما.. ما اقفر بيت فيه خل. ما اقفر يعني ما افتقر بيت فيه خل. بارك الله في الخل فإنه كان إدام الأنبياء من قبلي.

أحمد منصور: أيه الكميات اللي يُنصح بأخذها من الخل كل يوم؟

د. عبد الباسط محمد سيد: الكمية اللي تقبلها، يعني حضرتك فيه كثير جداً من الناس يقول لك أيه..

أحمد منصور: أصل فيه ناس بتسرف، يعني مثلاً أنت الآن الحديث بيقول سبع تمرات، ممكن كل واحد طول النهار نازل أكل تمر مثلاً.

د. عبد الباسط محمد سيد: لا.. لا.. لأ.. لأ..

أحمد منصور: يعني هي قضية الكمية قضية مهمة جداً أيضاً.

د. عبد الباسط محمد سيد: لأن دي قضية جرعة.

أحمد منصور: زي جرعة، نعم.

د. عبد الباسط محمد سيد: يعني رسول الله كونه أنه يحدد رقم يبقى كونها جرعة، يبقى أنا بأستخدم الغذاء كأيه؟ كعلاج زي ما حضرتك تفضلت، أنا استخدمت الغذاء كعلاج، فعندما استخدم هو حضرتك يعني القرآن لما عبر (كُلُوا وَاشْرَبُوا وَلاَ تُسْرِفُوا) مش كده ولا أيه؟

أحمد منصور: لا تحرم نفسك من شيء، ولكن لا تسرف.

د. عبد الباسط محمد سيد: يعني هو ليس حرماناً، ولكنه تقنين، ليس..

أحمد منصور: آه، بالنسبة للخل قلت لي الفايدة بتاعته هذه الأساسية، وقلت لي الكمية ما يطيقه الإنسان.

د. عبد الباسط محمد سيد: ما يطيقه الإنسان، يعني ولذلك رسول الله كان بيحط نقطتين من الخل على ملء غطاء السقاية، يعني ملء غطاء السقاية زي ملعقة شوربة كبيرة، يحط عليها نقطتين خل.

أحمد منصور: أنت عارف حضرتك إن يعني في أوروبا في المطاعم الفخمة جداً بيقدموا زيت الزيتون وبيضعوا عليه أيضاً.

د. عبد الباسط محمد سيد: نقطتين خل.

أحمد منصور: نقطتين خل كشيء كمقدمة في.. في الأكل.

د. عبد الباسط محمد سيد: حاجة مشهيات من المشهيات اللي بتعطي، ودلوقتي لما عرفوا فايدته، وعرفوا إنه بيقاوم تصلب الشرايين، الخل يصنفر الشرايين.

أحمد منصور: يصنفر الشرايين.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه، أنا بأتكلمها الكلمة دي يمكن عشان العامة يفهموها، إنه فعلاً لما زيت الزيتون بيدخل، أنت عارف حضرتك إن فيه دهون حميدة ودهون غير حميدة في الجسم، فيه الدهون اللي بيسموها أيه High density protein دهون عالية الكثافة، ودهون قليلة الكثافة، الدهون قليلة الكثافة اللي بتترسب في الشرايين، إنما عملية الكثافة البلدوزر اللي بيكنس الشرايين.

أحمد منصور: اللي هي؟

د. عبد الباسط محمد سيد: اللي هي دهون عالية الكثافة.

أحمد منصور: اللي بتكنس الشرايين.

د. عبد الباسط محمد سيد: بتكنس الشرايين، الخل.. قصدي زيت الزيتون يزيد من كمية الدهون عالية الكثافة، البلدوزر اللي بيكنس الشرايين، والخل بقى يعمل أيه بقى؟ الخل يخلي النسبة يعني حضرتك الزيادة من الجسم بتخزن على صورة دهون، لأ ده هو بيذيب هذه الدهون ويحولها إلى المركب اللي أنا قلت عليه الأسيتو أسيتيت، ويخليه يخش في التمثيل الغذائي.

أحمد منصور: برضو في قضية الدهون أنا فوجئت أيضاً، وجدت حديث تعجبت له "أول طعام أهل الجنة زيادة كبد الحوت" الرسول -عليه الصلاة والسلام- كان في بيئة صحراوية.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه.

أحمد منصور: ومع ذلك فيه حاجات كثيرة في كبد الحوت يعني جاءت حتى إن الدكتور حسين شمس باشا لقيته عامل كتاب كامل حوالين هذا الموضوع من بين مجموعة كتب قيمة الحقيقة عاملها، "الأسرار الطبية الحديثة في السمك والحوت" في قضية الفوائد زيت كبد الحوت، ويقال إنه من أغنى أنواع الزيوت بالدهون.

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه، هو أغنى أنواع الزيوت بس الأوميجا 3، اللي هي الدهون الأيه.. شوف حضرتك فيه دهون غير مشبعة، الدهون غير المشبعة يعني بتحتوي على روابط كيميائية غير مشبعة، اللي منها زيت الزيتون، وعندنا الزيت الحار بتاعنا هو..

أحمد منصور: يعني هذا أيضاً مفيد.

د. عبد الباسط محمد سيد: مفيد جداً الزيت الحار.

أحمد منصور: اللي هو زيت الكتان.

د. عبد الباسط محمد سيد: زيت الكتان مفيد جداً جداً، بس عيبه إنه سريع التزنخ شوية، على اعتبار إنه هو..

أحمد منصور: ريحته شوية..

د. عبد الباسط محمد سيد: وسريع التزنخ ويعني لابد، لكن زيت الزيتون مش سريع التزنخ، لأن الزيت الحار أو زيت الكتان بيحتوي على رابطتين غير مشبعتين، إنما زيت الزيتون يحتوي على رابطة واحدة، فبناءً عليه إنه يعتبر زيت الزيتون من واظب على زيت الزيتون لا يمكن يأتيه مرض خبيث.

أحمد منصور: ما شاء الله.

د. عبد الباسط محمد سيد: تقريري يعني ده ربما بعض الناس يقولوا إحنا بنتكلم بالعاطفة الدينية، كونه أن القرآن ذكر وكون إن الحديث ذكر. لأ، إحنا العاطفة الدينية دي قضية إيمان، مش كده ولا أيه؟

أحمد منصور: نعم.

د. عبد الباسط محمد سيد: إنما قضية العلم دي حاجة ثاني.

أحمد منصور: وإحنا بنحاور طبيب وعالم معروف ومخترع، ولك براءات اختراع.

د. عبد الباسط محمد سيد: حضرتك.. حضرتك كتاب كامل عن زيت الزيتون يكتبه أندريا ويل ويعالج نفسه بزيت الزيتون.

أحمد منصور: غير هذا.

د. عبد الباسط محمد سيد: من سرطان العظم، يعالج نفسه من سرطان العظم، زيت الزيتون والمشي، واخد بال حضرتك؟ يعني حاجة غريبة جداً، ولذلك حضرتك رسول الله لما كان بيأكل الكسرة، بعد كده رسول الله نهى عن إدخال الطعام على الطعام، ودي الراجل ده كاتب فيها باب بحاله، يعني أيه رسول الله ينهى عن إدخال الطعام على الطعام؟

أحمد منصور: يعني أيه ينهى عن إدخال الطعام على الطعام؟

د. عبد الباسط محمد سيد: حضرتك كلت دلوقتي، العادة العربية بعد ما نأكل يقول لك: تعال نحلي، يعني نأكل فاكهة ونأكل.. بتاع ده، لأ لو كلت يبقى ما تأكلش بعد ساعتين.. ساعتين ما تأكلش حاجة خالص.

أحمد منصور: طب ما هي ضمن الأكل الفاكهة والحلويات والحاجات دي كلها.

د. عبد الباسط محمد سيد: لأ إزاي؟ لأن دي بتعمل تخمر لما بتأكل سكريات مع الأكل ثاني وكميات من السكريات بتعمل تخمر، التخمر ده يزود الغازات ويعيق الهضم.

أحمد منصور: عجيب!! يعني الآن إذا الإنسان أكل الوجبة الأساسية بتاعته.

د. عبد الباسط محمد سيد: خلاص.

أحمد منصور: لا يأكل معها لا فاكهة ولا حلوى.

د. عبد الباسط محمد سيد: ولا حلوى، ويأكل بعد ساعتين.

أحمد منصور: بعد ساعتين يأخذ هذه الأشياء.

د. عبد الباسط محمد سيد: لابد على الأقل بعد ساعتين، ولذلك رسول الله شوف حضرتك في الأساس كيف نهى عن إدخال الطعام على الطعام؟

أحمد منصور: ودي علمياً؟

د. عبد الباسط محمد سيد: علمياً حضرتك حتى يعني القرآن لما قال أيه (وَفَاكِهَةٍ مِّمَّا يَتَخَيَّرُونَ (20) وَلَحْمِ طَيْرٍ مِّمَّا يَشْتَهُونَ) بدأ بالفاكهة أولاً، يعني إن كلت كل فاكهة واسكت، لو أنت عايز تاكل فاكهة كل فاكهة واسكت استنى بقى بعد شوية كده لما تجوع ابقى كل، إنما لو كلت وجبتك الأساسية اللي فيها الغذاء المتوازن يبقى عليك أنك تنتظر لحد الساعتين ما يفوتوا أو 3 ساعات أو 4 ساعات وتبتدي تأكل الفاكهة أو الحلو.

أحمد منصور: ده شيء آخر..

د. عبد الباسط محمد سيد: آه، ولذلك شوف حضرتك نهى عن إدخال الطعام على الطعام، ولذلك هو بيقول لك: هل هو كان أستاذ أغذية بحيث إنه يقول الكلام ده؟

أحمد منصور: هو قضية إدخال الطعام على الطعام الناس تفهم منها إن الواحد ما يبقاش واكل مثلاً قبل نص ساعة ويرجع يأكل تاني.

د. عبد الباسط محمد سيد: آه.. ما هو حضرتك أيه؟ هو الأساس في المعدة إنه حضرتك بعد ما بتأكل بنسد الفتحتين وتبدأ المعدة تخض الطعام، ولذلك رسول الله قال: "إن كان لابد فثلث لطعامه وثلث لشرابه وثلث لنفسه" طب لو مليت عندك إزازة ماليها للآخر تقدر ترجها؟

أحمد منصور: لأ.

د. عبد الباسط محمد سيد: ما فيش مساحة للرج، ولذلك لما تخلي الثلث للطعام والثلث للشراب، والثلث للنفس يبقى معناها.

أحمد منصور: فيه مساحة للرج صح.

د. عبد الباسط محمد سيد: ما هو النفس معناه إن ثلث المعدة فاضي، يبقى يقدر يرج الطعام ويخلطه بالعصارات اللي موجودة، لو حضرتك بعدما قفلت نزلت حاجة ثانية هنفتح..

أحمد منصور: وهتعمل عسر للذي تم تناوله.

د. عبد الباسط محمد سيد: بالضبط، يبقى هنخلي الأكل يبقى هنخرجه ثاني، لأن لسه هنكوم ثاني على ما هو موجود من الأيه.. اللي أنت كومته، ولذلك ده أساس مهم جداً، ولذلك من الغريب بقى في (شتوتجارت) هتجد فيه عبارة موجودة في المستشفى الأساسية في (شتوتجارت) في ألمانيا مكتوب الحديث ده، الحديث ده مكتوب ومكتوب بالعربية والألمانية، أنا طبعاً سألت هل الألمانية دي ترجمة الحديث؟ قالوا: نعم.

أحمد منصور: زرتها؟

د. عبد الباسط محمد سيد: أيوه زرتها، قال لي حضرتك أيه فإذا كان لابد، هم بادئينه من كده، وطبعاً هم ما بيشيروش إن ده حديث يعني، إذا كان لابد فثلث للطعام، وثلث للشراب وثلث للنفس، هكذا يكتبون.

أحمد منصور: يعني كسياسة.

د. عبد الباسط محمد سيد: غذاء.

أحمد منصور: غذاء.

د. عبد الباسط محمد سيد: فحضرتك بترج المعدة، خلاص مدام بتترج أنت لو كلت أدخلت الطعام على الطعام فتفتح ثاني.

أحمد منصور: سيبها خالص لما تفرغ ما فيها وتدخل شيئاً جديداً إليها. [/size]
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://bohalkoatr.ahlamontada.com
 
الدكتور عبدالباسط الطب الحديث واستخدام الغذاء 3 - فوائد زيت الزيتون والخل في الوقاية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» وصفات الدكتور عبدالباسط السيد من الأعشاب
» فوائد زيت الزيتون
» علاج السكر بورق الزيتون‎
» وصفه اعشاب لأزاله الشعر الزائد للدكتور عبدالباسط
» الوقاية من الحروق

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى بوح الخواطر  :: المدرسة الإجتماعية والصحية والأسرية :: فصل عالم الأعشاب الطبيعية-
انتقل الى: